Затвори

КЪРПИ ЗА КРЪЩЕНЕ

Find us on Facebook

Спално Бельо

Най-важното при избор на завивка!

Дата: 2018-03-26

 

 

На пазара ще намерите не малък избор от олекотени завивки с различни пълнежи - от пух и пера, силиконова вата, до високотехнологични вати, които регулират температурата на тялото. Всички пълнежи са с различни характеристики, които в повечето случаи са описани от производителите и търговците. 


Първото и най-важното е да решите с какъв пълнеж желаете да е Вашата завивка. 

Второто, което трябва да решите е подходящата дебелината на завивката, според сезона и Вашите предпочитания и усещания за топло и студено. Например, завивките с пълнеж от силиконова вата се предлагат с пълнежи от 60 до 340 гр/м2. Подходящите за сезон пролет - лято са завивките с пълнеж от 60, 100, 150 до 200 гр/м2. А за сезон есен-зима е най-добре да закупите завивка с 300 гр/м2. Ако обичате да Ви е по-топло или във Вашата къща не е отоплено достатъчно, може да се ориентирате към завивка с пълнеж от 340 гр/м2. Добър вариант също са завивките "Четири Сезона". Те представляват комплект от две завивки с различни дебелини, които могат да се съединяват посредством копчета. По този начин се получава максимално дебела завивка за зимата, а в същото време по-тънката завивка от комплекта може да използвате през лятото.

Третото нещо, на което трябва обърнете внимание при покупка на завивка,  е това какъв е лицевият плат на завивката. Той може да е от памучна или изкуствена материя. Най-често срещаните изкуствени материи са микрофибър, визкоза и бамбук, като разбира се качеството между тях е различно, т.е. имат различни характеристики. Обръщайте внимание на описанието посочено от производителя. Памучните материи са хасе, ранфорс и памучен сатен. И при тях отново качеството е различно, както и характеристиките. 

Капитонирането е важен детайл за една олекотена завивка. Това са шевове през завивката, които образуват квадрати или други фигури. Прошивката позволява на пълнежа да се разпределя равномерно и при пране да не се струпва на едно място. По-голямата част от предлаганите завивки на пазара са капитонирани, но все пак уверете се, че завивката, която закупувате и прошита. Некапитонираните създават неудобството, пълнежът да се струпва на едно място и често да се налага да я тръскате. 

За Ваше удобство в нашия онлайн магазин предлаганите завивкиса разделени в различни категории, според сезона и пълнежа. Може да разгледате всички в категория ОЛЕКОТЕНИ ЗАВИВКИ. Ако имате въпроси, сме на разположение за съдействие. Може да се свържете с нас на посочените телефони или чрез формата за контакт. 

Количка

Количката е празна.

ПЕРСОНАЛНИ ПОДАРЪЦИ!